Nógrád megye legnagyobb munkáltatója töretlenül fejlődik: a Mahle átadta új csarnokát, a világ első e-kompresszor gyáregységét. A társaság béremelést is bejelentett.

A Mahle nem csupán városunk, hanem az egész megye vezető munkáltatója a maga 950 dolgozójával. A német társaság újabb nagy lépést tett meg: átadták az e-kompresszorok termelésére felépített új gyártócsarnokot, amely a világ első ilyen gyáregysége.

Az avató ünnepségen Scott Kitkowski, a Mahle Compressors alelnöke leszögezte, a belső égésű motorok számára készülő kompresszorok gyártása mellett teljes elkötelezettséggel fejlesztik az elektromos járművekbe szánt berendezéseket is, a sorozatgyártás jövőre kezdődik. A cég számára fontos a stabil munkavállalói háttér, ezért a dolgozók béremelést kapnak.

A Mahle a nemzetközi autóipar egyik vezető fejlesztő- és gyártócége, egyben a mobilitás gyorsan fejlődő világának egyik úttörője. A világ útjain futó minden második járműben a Mahle termékei működnek, a vállalat rendszerei és alkatrészei azonban számos vasúti és tengeri közlekedési eszköz esetében is központi szerepet töltenek be. A Mahle a világ 30 országában, 170 gyártási helyszínen 78 ezer munkatárssal van jelen.

Dr. Panavács-Pana Petra, a Külgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára elmondta, a beruházói bizalmat erősíti az új gyáregység létrejötte, amelyhez a magyar kormány ötszázmillió forintos állami támogatással járult hozzá. A gyarmati gyárnak egy kínai és egy mexikói üzemet sikerült legyőznie a nemzetközi versenyben.

Medvácz Lajos polgármester bejelentette, az önkormányzat jövőre száz fős munkásszálló építését kezdi meg, amely a Mahle újabb dolgozóinak elhelyezését is szolgálja majd. A város januártól újabb iparűzési adókedvezményekkel segíti a vállalkozásokat.

Szalay György, a Mahle Compressors Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette, az elektromos meghajtású kompresszorok előállításával az üzletág teljesen új stratégiát követ majd, az itteni csapat rendelkezik az ehhez szükséges szaktudással.