Temetőben foglalták le a több százórányi hangfelvételt

 A nyomozók a Farkasréti temetőben bukkantak több százórányi jó minőségű hangfelvételre, amelyek a Portik Tamás és Gyárfás Tamás közti beszélgetéseket tartalmazza.

A temetőből előkerült hangfelvételek a több mint 20 év alatt valószínűleg Portik vagy emberei által rögzített, kisteherautónyi hangfelvétel részei voltak eredetileg.

Mint ismeretes, a gyanú szerint Gyárfás Tamás, az egykori nagyvállalkozó, az Úszószövetség ex-elnöke felbujtotta két évtizede Portik Tamást, hogy számoljon le Fenyő János médiavállalkozóval. Portikot meggyanúsították, hogy a gyilkossággal ő bízta meg a szlovák bérgyilkost, Jozef Rohácot. 

Ibolya Tibor fővárosi főügyész azt nyilatkozta: Soha ennyi bizonyíték nem állt rendelkezésre a Fenyő-ügyben, Gyárfás Tamás meggyanúsítása óta is van újabb pozitív fejlemény a nyomozásban, az ügy eljut a vádemelésig.

A szakértők szerint a jó minőségű hangfelvételek több hónapig tartó tanulmányozása után fény derülhet a kilencvenes-kétezres évek maffiaügyeire, az esetleges politikai kapcsolatokra is.

További részletek a Magyar Idők cikkében: https://magyaridok.hu/belfold/temetoben-lapultak-portik-tamas-hanganyagai-3853514/