ITTAS VOLT A SOFŐR

Az elmúlt napon Nógrád megye közútjain történt két anyagi káros közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Egy nő közlekedett személygépkocsival 2019. január 21-én 13 óra 30 perckor Diósjenőn, a Börzsönyi úton, amikor járművével a lejtős útszakaszon, a csúszós úttesten többször lesodródott az úttest két oldalára, majd végül egy kerítésen át egy  ingatlanra behajtott, ahol egy gázcsonkot és gázórát a helyéről kidöntött.  A jármű végül egy másik ingatlan kerítése és egy fa közé csapódva állt meg. A balesetben nem sérült meg senki; a gépjárművezető alkoholszondás ellenőrzése pozitív eredménnyel zárult.

A rendőrök a nőtől a vezetői engedélyét a helyszínen elvették és vele szemben büntetőeljárást kezdeményeztek.

A Nógrád megyében további egy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában a hatóság tagjai.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A szeszes ital és a bódító szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat ezáltal kimagasló. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is.