Ifjúságvédelmi programok Gyarmaton

A helyi oktatási intézményekben folytatódtak a DADA és az ELLEN-SZER programok.

 A Nógrád megyei oktatási intézmények diákjai körében évek óta nagy sikert aratnak a rendőrség gyermek- és ifjúságvédelmi programjai. Az általános iskolákban a DADA, míg a középiskolákban az ELLEN-SZER programon vehetnek részt a fiatalok, melyeken a szakemberek változatos témákban készítik fel a gyerekeket a társas együttélés szabályaira, a segítségnyújtásra, valamint a bűncselekmények megelőzési lehetőségeire.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere a napokban Balassagyarmaton, a Madách Imre Kollégiumban ELLEN-SZER, a Kiss Árpád Általános Iskolában DADA foglalkozásokat tartott.

Kobl Gábor címzetes rendőr őrnagy ez alkalommal az általános iskolás tanulókat leginkább veszélyeztető bűncselekményekről, továbbá az áldozattá válás megelőzését elősegítő magatartási szabályokról beszélt a gyerekekkel. A középiskolás diákok figyelmét játékos feladatokkal és oktatófilm vetítésével hívta fel az internet veszélyeire, valamint a mobiltelefonok és online technológiák tudatos és biztonságos használatának szabályaira.