Őrizetbe vettek a bátonyterenyei nyomozók egy 36 éves férfit, akinek letartóztatását elrendelte a bíróság.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság közveszélyokozás bűntett, több rendbeli garázdaság, könnyű testi sértés vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 36 éves mátraterenyei lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2018. szeptember 21-én egy általa ismert férfi mátraterenyei lakóházában úgynevezett égésgyorsítót locsolt szét, majd azt meggyújtotta. A tűz következtében a lakás berendezési tárgyainak nagy része megrongálódott, elégett.  A nyomozás során megállapítást nyert hogy csak a gyors hivatásos tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően nem terjedt át a tűz a lakás többi bútorzatára és a ház éghető anyagú épületszerkezetére, mely által mások életét, testi épségét veszélyeztető, jelentős anyagi kárt okozó helyzet alakulhatott volna ki.

Továbbá megalapozott a gyanú arra is, hogy a 36 éves férfi 2018. június 23-án Mátraterenye belterületén, az utcán egy általa ismert férfit, 2018. november 24-én élettársát bántalmazta, akik ennek következtében könnyű sérülést szenvedtek. Pár nappal később a terhelt Mátraterenyén, a Fő úton kővel dobta meg gépkocsival közlekedő ismerősének járművét, melynek következtében az megrongálódott.

A bátonyterenyei nyomozók a 36 éves férfit őrizetbe vették, letartóztatásának indítványozására előterjesztést tettek, melyet a bíróság 2019. február 22-én elrendelt.