A kisebbségi társadalom is tud segíteni a többségi társadalomnak – fogalmazott Jónás Gábor a Lungo Drom tagja, a Kelet-Európa Misszió megyei megbízottja a gyarmati Dr. Kenessey Albert Kórháznak immáron negyedszer juttatott adomány kapcsán.

A Lungo Drom Nógrád megyei szervezete és a Kelet Európa Misszió segítő tevékenységének köszönhetően már negyedik alkalommal érkezett nagyobb mennyiségű adomány a Dr. Kenessey Albert Kórházba. A gyógyító munkát segítő eszközök között taláhatóak katéterek, kötszerek, csecsemőtápszerek, vitaminok, fecskendők, fertőtlenítőszerek, mikroszkópok, takarók, betegszállító eszközök.

Jónás Gábor a Lungo Drom tagja, húsz éve a misszió megyei megbízottja: – Három éve adományokért mentünk Inárcsra, amikor a szervezet vezetője szólt, hogy érkezett hozzájuk egy orvosi eszközökből álló szállítmány. A svéd kormány egy kórházat szeretett volna Irakban létesíteni, de az irakiak ezt nem fogadták el. Viszont egy kamionnyi orvosi eszköz már eljutott hazánkig. Felajánlották nekünk, a Lungo Drom megyei vezetése pedig úgy döntött, hogy a gyarmati kórháznak adjuk. A miénknek érezzük ezt az intézményt, ha bármi baj van, ide jövünk. Ezen túl azt akartuk megmutatni, hogy a kisebbségi társadalom is tud néha segíteni a többségi társadalomnak.

Rácz István szintén a Lungo Drom megyei politikusa: – Sajnos kialakult egy kép az emberekben a roma politikusokról, hogy csak a saját hasznukat figyelik. Szeretnénk megmutatni, hogy nagyon sokat segítünk másokon.

Egy ekkora mennyiségű adomány eljuttatása a megfelelő helyre nem egyszerű feladat. A Lungo Drom megyei szervezetének az emberei önzetlenül teszik mindezt, Hugyag község polgármestere, Borda Attila pedig magánszemélyként az adományok szállítási költségét állta. Rajta kívül Jónás Gábor Pikuli nyújtott jelentős segítséget a szállításban.

(sziládi)

fotó: torjay