Egy 17 éves karancsberényi és egy 17 éves egri fiút hallgattak ki gyanúsítottként a salgótarjáni nyomozók.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai március 22-én 18 óra körül Karancslapujtő belterületén ellenőriztek egy személygépkocsit. Az ellenőrzés során a gépjármű kesztyűtartójában – egy parfümös dobozban – összesen 71 darab kábítószergyanús tablettát találtak meg és foglaltak le a rendőrök. A bűncselekménnyel összefüggésben a nyomozók a gépjármű egyik utasát, egy 17 éves karancsberényi fiút állítottak elő a rendőrkapitányságra.

A nyomozás adatai alapján a tablettákat a fiatalkorúnak Eger belterületén egy 17 éves helyi lakos adta át március 20-án, akit a nyomozók a napokban elfogtak és előállítottak. A megtartott kutatás alkalmával a rendőrök további kábítószergyanús anyagokat találtak meg és foglaltak le. A  beszerzett szakértői vélemény alapján a lefoglalt tabletták kábítószernek minősülnek.

A 17 éves egri fiút kábítószer-kereskedelem bűntett, míg a karancsberényi fiatalkorút kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság szakértők bevonásával folytatja a további eljárást.