2019-ben egyszeri, vissza nem térítendő anyagi támogatást nyújt az önkormányzat.

BALASSAGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

Kulturális Bizottságának

2019. ÉVI KULTURÁLIS ÉS KÖZMŰVELŐDÉSI PÁLYÁZATA

A pályázat kiírásával a Kulturális Bizottság szeretné elismerni és segíteni a helyi kultúra és közművelődés terén munkálkodó egyesületek, szervezetek, alapítványok és közösségek tevékenységét azzal, hogy részükre

2019-ben egyszeri, vissza nem térítendő anyagi támogatást nyújt.

Pályázhatnak mindazok a bírósági nyilvántartásba vett egyesületek, szervezetek, amelyek kulturális, közművelődési célú rendezvények szervezésével és lebonyolításával, valamint kiadványok kiadásával hozzájárulnak a város kulturális hagyományainak ápolásához, közösségi életének fejlődéséhez.

A pályázatokat melynek tartalmaznia kell a pályázati esemény részletes leírását, két példányban kell benyújtani – a Kulturális Bizottság által kiadott pályázati adatlapon – a Balassagyarmati Közös Önkormányzati Hivatalának, Önkormányzati, Humánszolgáltatási és Igazgatási Osztályára.

A pályázati adatlap beszerezhető a Balassagyarmati Közös Önkormányzati Hivatal Titkárságán vagy a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ információs szolgálatánál, elektronikus formában letölthető a www.balassagyarmat.hu internetes oldalról a Hirdetmények, tájékoztatók, pályázatok menüpont alatt.

Azok a pályázók, akik az előző évben megkapott támogatásról a szerződésben vállalt kötelezettségük ellenére sem számoltak el, valamint a pályázatot nem az előírt adatlapon adják be, a kulturális pályázat keretéből nem támogathatók. A pályázat keretén belül azok a pályázók részesülhetnek előnyben a támogatás megítélésénél, akik a megjelölt pályázati cél megvalósításához saját vagy egyéb forrással is rendelkeznek, és arról nyilatkoznak.

A támogatásban részesülőkkel Balassagyarmat Város Polgármestere szerződést köt. Ennek alapján az elnyert összegről részletes elszámolást kell készíteni, amelynek tartalmaznia kell a szakmai beszámolót, a megvalósítást részletezve, illetve a számlákkal igazolt, tételes pénzügyi elszámolást is.

A pályázat benyújtásának határideje: 2019. április 12. (péntek)

Az elbírálás végső időpontja: 2019. április 30. (kedd)