Ittasan okozott balesetet, majd futva távozott a helyszínről az ipolyvecei férfi, aki ellen a Nógrád megyei rendőrök a folyamatban lévő eljárás vizsgálati szakaszát a napokban zárták le.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy ipolyvecei lakos ellen.

A 33 éves férfi 2018. november 21-én a délutáni órákban Renault típusú személygépkocsijával közlekedett a 22-es számú főúton Balassagyarmat irányából Ipolyszög felé, amikor egy Volkswagen típusú autó előzésébe kezdett. A manőver befejezésekor túl korán tért vissza a jobb oldali forgalmi sávba, ezért gépjárműve jobb hátsó részével nekiütközött a Volkswagen típusú gépkocsi bal elejének. Az ütközés hatására a 33 éves férfi és utasa a járművével a jobb oldali útpadkára lesodródott, majd az úttestre visszatérve felborult és az út közepén a kerekein állt meg. Az ipolyvecei lakos ezt követően gépkocsijából kiszállt és anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy utasa megsérült elfutott a helyszínről.

A kiérkező rendőrök egy órán belül az Ipoly partján fogták el a balesetet okozó sofőrt, akivel szemben az alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. A gyanúsított és utasa a balesetben könnyű sérülést szenvedett, a vétlen gépkocsiban ülők közül senki sem sérült meg.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.