Kovács Alfonz festő- és grafikusművész életmű-kiállítása látható május 10-ig a Jánossy Képtárban.

A tárlatot Csemniczky Zoltán Munkácsy-díjas szobrászművész nyitotta meg, zenei előadással közreműködött Végh Gyula illetve id. és ifj. Telek Zoltán, a kiállítást Magyar Anikó és Zolnyánszki Zsolt Benedek rendezte.

Kovács Alfonz 1961. március 31-én született Balassagyarmaton. Szécsényfelfaluban nőtt fel. 1980-ban végzett a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola díszítőszobrász szakán, Budapesten. A vágyott képzőművész hivatását első és utolsó munkahelyén a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központ dekorációsaként gyakorolta. Izgalmas grafikáival már közvetlenül a munkába állása után részese volt a Horváth Endre Galéria szárnyait bontogató seregszemléjének, a később ismertté és legendássá vált Balassagyarmati Nyári Tárlatnak.
A sokrétű dekoratőri munkája kapcsán részt vett a helyi galériák kiállításainak szervezésében, ennek okán számos inspirációra lelt a kortárs művészekhez és áramlatokhoz fűződő személyes kapcsolatainak köszönhetően.
1991-től rendszeresen kiállító alkotó lett. Sikeres egyéni tárlatain túl megyei és országos díjakban részesült. Felvették az Alapba, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagja lett, s e kvalifikáció fényesen sikerült, hiszen a közel kilencven aspiránsból egyedüliként érdemelte ki akkor a bíráló bizottság egyhangú igen szavazatát.
Alkotóerejének teljében és pályája emelkedésekor, éppen születésnapján, 1999. március 31-én szólította magához a Teremtő.

Sümegi Tamás fotói