A Magyar Tudományos Akadémia Kodály-termében vette át a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat dr. Tandel Beáta, a Dr. Kenessey Albert Kórház sebésze.

Mint arról beszámoltunk, dr. Czimbalmos István háziorvos tavalyi sikere után ismét nyugat-nógrádi szakember kapta a régió Szent-Györgyi Albert Orvosi Díját, dr. Tandel Beáta sebész személyében.

2017-ben, a 80 éves évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány hagyományteremtő szándékkal létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak adományoz, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra.

A díjra olyan szakembereket lehetett jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy akár a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.

Az észak-magyarországi régió (Nógrád-, Heves-, Jász-Nagykun-Szolnok-, Borsod-Abaúj-Zemplén megye) szavazását dr. Tandel Beáta, a Dr. Kenessey Albert Kórház sebésze nyerte 3834 vokssal, a 3. dr. Csordás Ildikó háziorvos (Dr. Kenessey Albert Kórház) lett (1082 voks).

A jelöltekre hat régióban összesen 106 890 érvényes szavazat érkezett. A hét közönségdíjas közül dr. Tandel Beáta kapta a legtöbb voksot.

A zártkörű díjátadó ünnepségre a Magyar Tudományos Akadémia, Akadémia Klub Kodály-termében került megrendezésre.

Dr. Tandel Beáta friss diplomásként került a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház általános sebészeti osztályára. Büszke rá, hogy a mai napig ezen az osztályon dolgozik, és több, mint húsz ledolgozott év után az osztályt szinte már a sajátjának érzi. Tíz éve rendel a Szécsényi Egészségügyi Központ sebészeti szakrendelésén, emellett a budapesti Medcity-ben is dolgozik. Általános iskolás kora óta orvosnak készült. A díj a betegek szeretetét jelenti számára. Példamutatónak tartja, ahogyan Szent-Györgyi Albert az ifjúsághoz fordult, ahogyan tanította a fiatalokat.

A pályakezdő orvosoknak azt üzeni, maradjanak itthon, mert a magyar betegeknek is szükségük van jó orvosokra. Dr. Tandel Beáta mottója: „Hittel és szeretettel”.

(szilágyi)