A rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából tartott minisztériumi ünnepségen Szent Flórián Érdemjelet vehetett át egy balassagyarmati tűzoltó.

Ünnepi beszédében Papp Károly altábornagy, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója emlékeztetett arra, hogy április 24-e Szent Györgynek, a rendőrség védőszentjének, május 4-e pedig Szent Flóriánnak, a tűzoltók védőszentjének a napja. Ezeket a jeles napokat a két szervezet évtizedek óta ünnepli, az idén kilencedik alkalommal közösen.

Az ünnepségen Pintér Sándor belügyminiszter Az év rendőre és Az év tűzoltója miniszteri díjakon kívül Bátorságért érdemjeleket, Szent György-érdemjeleket, Szent Flórián-érdemjeleket, valamint A köz szolgálatáért érdemjelet adott át. Összesen több mint félszáz rendőr, illetve tűzoltó részesült valamilyen elismerésben.

A belügyminiszter kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül a tűzoltóság napja alkalmából – a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának javaslatára – Szent Flórián Érdemjelet adományozott Takács József Krisztián tűzoltó törzszászlósnak, a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokának.

Fotó: Zsaru Magazin