Lakástűzben vesztette életét egy ember Hugyagon.

Kigyulladt egy száz négyzetméter alapterületű családi ház ma délelőtt Hugyagon, a Rákóczi úton.

A szécsényi és a balassagyarmati hivatásos tűzoltók, valamint a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult a tűzeset helyszínére, kiérkezésük idején az ingatlan egyik szobája teljes terjedelmében lángokban állt, a többi helyiség pedig sűrű füsttel telítődött. A tűzoltók rövid idő alatt megakadályozták a lángok továbbterjedését az épület további helyiségeire, az oltási munkálatok közben azonban egy holttestet találtak a kiégett szobában. A tűzoltók végezetül elvégezték az utómunkálatokat. A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A katasztrófavédelem statisztikai adatai szerint a legtöbb lakástűz a téli időszakban keletkezik, azonban ahogyan sajnos a mai példa is mutatja, az év minden napján számolni kell ezzel a veszéllyel és lehetőség szerint mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a tragédiákat megelőzzük. Lakástűz kialakulhat például a fűtéssel, a főzéssel, egy esetleges elektromos meghibásodással, a felelőtlen dohányzással, kegyeleti vagy dekorációs célú gyertyák, mécsesek égetésével összefüggésben, azonban  egy biztonságosan működő füstérzékelő beszerzésével már sokat tehetünk a tragédiák megelőzésének érdekében. Az erre vonatkozó statisztikák szerint ugyanis nem csak haláleset nem következett be, de még nagyobb tűz sem keletkezett azokban a lakásokban, házakban, ahol volt füstérzékelő. Egy jó minőségű füstérzékelő készülék néhány ezer forintba kerül és a tűz keletkezésének legelején jelez, mindenképpen javasolt tehát annak beszerzése. Az érzékelő hangos sípolással és típustól függően fényjelzéssel is riaszt, ha bajt érzékel, így annak észlelésekor még van idő kimenekülni a lakásból, vagy az otthon lévők akár még saját maguk is meg tudják fékezni a kezdeti lángokat anélkül, hogy testi épségüket kockáztatnák.

Ha azonban megtörtént a baj, haladéktalanul értesíteni kell a tűzoltókat az ingyenesen hívható 112-es, vagy 105-ös segélyhívó telefonszámok valamelyikén.