Hétvégén lezajlott a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó közép-magyarországi döntője a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. A 17 előadásból három jutott tovább a szegedi végső megmérettetésre.

A rendkívül magas színvonalú játékok mellett oldott hangulat jellemezte a versenyt. A gyermekszínjátszók közössége inspiráló közösség, hiszen amellett, hogy tisztelik és szeretik egymást, érdeklődnek „színésztársaik” munkája iránt, és tanulnak egymástól – mondta Bileczné Nyíregyházi Ágnes, a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa.

A környékbéli csoportok közül idén az érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskola CsepPet színjátszói voltak a legsikeresebbek a zsűri döntése alapján. Megható, érzelemgazdag mesejátékkal lépnek fel néhány hét múlva az országos döntőn.

  • A gyerekek megnézték az első négy előadást, és ekkor értették meg azt, amit hónapok óta kértem tőlük. Ezzel az élménnyel álltak színpadra, és megcsinálták, átjöttek az érzelmek, a szeretet. Én leginkább arra közösségre vagyok büszke, amit gyerekek, szülők, kollégák felépítettünk. Tavaly egy tábor után jöttünk haza, és a buszon egy kislány azt mondta: „Mindenhol jó, de legjobb színjátszósnak lenni.” Azóta ez a szlogenünk – így összegezte élményeit Fontányi Andrea, a CsepPet vezetője.

Kanyó Kinga

Fotó: Sümegi Tamás