Egy 36 éves férfit vettek őrizetbe a salgótarjáni nyomozók.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság lopás bűncselekmények miatt, valamint garázdaság és rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást O. Gyula 36 éves salgótarjáni lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2018 decembere és 2019. április 16. közötti időszakban egy etesi és két salgótarjáni ingatlanba tört be. A férfi egy családi ház ajtajáról a lefeszítette a lakatpántot, míg a további két épület bejárati ajtaját befeszítette. O. Gyula az ingatlanokat átkutatta, majd két házból készpénzt, szőnyeget, mosógépet, szobanövényeket és egyéb tárgyakat tulajdonított el, míg az egyikből nem vitt el semmit. A férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy ez év áprilisában – eddig ismeretlen társával – egy italbolt bejárati ajtaját erőszakkal befeszítette, majd onnan szeszes italokat, édességeket, valamint a pénztárgépből készpénzt tulajdonítottak el.

A beszerzett adatok alapján a salgótarjáni lakos 2019 januárjában egy általa ismert férfi családi házához ment, ahol kiabált, majd szándékosan kitörte az ingatlan ablakának üvegeit.

A rendőrök O. Gyulát a rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették, ismeretlen társa felkutatása folyamatban van.