Az Ismerős Arcok Nélküled című közkedvelt himnuszának új verzióját rögzítette az együttes, a zenei munkálatok werkfilmjét két balassagyarmati szakember jegyzi.

Pásztor Szabolcs alias Scrabo Shepherd tavaly márciusban megkapta a balassagyarmati önkormányzat Fiatal Példakép díját az országos és nemzetközi sikereiért, melyeket rendezőként, animátorként és film-utómunka szakemberként ért el az utóbbi években.

A fiatalember 2011-ben az Elite Cosmetix Kreatív Igazgatójaként kezdett el foglalkozni komolyabban a szakmával, bár gyermekkora óta nyüstölte a kamerákat és a különböző animációs szoftvereket. Rendezőként készített videóklipet a WatchMe zenekarnak, Abbe Lewis-nek, Péterffy Lilinek, az I’m with the monkey-nak, Szabó Ádámnak, utómunka szakemberként pedig olyan előadóknak segített, mint Majka, Sub Bass Monster, Emilio, Gitano, Noémo, Fatima, Curtis, Oláh Gergő. Legközismertebb munkái közé tartozik a Kicsi Gesztenye Klub sorozat két évada, amelynek a teljes képi utómunkáját ő jegyzi. Animációs szakemberként számtalan színpad vizuált csinált olyan műsoroknak, mint az Eurovízió / A dal, X-faktor, Sztárban Sztár, Nagy Duett. Viva Comet, Rising Star, Star Academy, Kismenők.

  • Az Ismerős Arcok ajánlás útján talált meg engem – világítja meg a hátteret Szabolcs -, a Duna TV volt gyártásvezetési igazgatója kötött össze minket. Az együttes szerette volna méltó módon megörökíteni a Nélküled című daluk stúdió munkálatait, mivel ez a zenekar életében egy történelmi jelentőségű projekt. Ehhez kerestek megfelelő szakembereket. A két napos forgatáson Dancsok Zoltán kollégámmal dolgoztunk együtt, nagyon sok minden történt, szigorú időbeosztással váltották egymást a művészek, a kórus, a különböző klasszikus zenei szekciók, de így ketten minden fontos pillanatot rögzíteni tudtunk, úgy hogy nem zavartuk meg a felvételt. Mint két ninja, kamerával… Persze voltak pár perces szünetek, ekkor volt időnk a mini interjúkat felvenni az együttes tagjaival, amiket a filmben “monológ jellegű narratíva-ként” használtam fel.
  • Dancsok Zolival lassan egy éve dolgozunk együtt kisebb-nagyobb projekteken, csináltunk már webes reklámokat és rendezvény videókat is. Tavaly nyáron forgattam egy nemzetközi filmes versenyre egy rövid 360 fokos filmet, amelyben drón pilatóként kértem a segítségét, ez 2. helyen végzett Virtuális Valóság kategóriában. Készítettünk együtt egy pályázati filmet a Dózsa iskolának, mellyel 100 ezer forintos sporteszköz utalványt nyertünk nekik. A nyáron szeretnénk szintén egy versenyre egy rövid filmet készíteni, de Zoli esküvői filmjeinek felvételén is párszor együtt fogunk dolgozni. Én folytatom a zenei producer szakmával, valamint a játékfejlesztéssel kapcsolatos tanulmányaimat, amire nagyon sok időt kell rászánnom, de még nyáron befejezem a Busójárásról szóló 360 fokos dokumentum filmemet is – zárta mondandóját Pásztor Szabolcs.

A werkfilm itt látható: https://www.youtube.com/watch?v=vjusJYQnKb8

(szilágyi)