Szebbnél szebb sikereket arat az utóbbi évek egyik leglátványosabb animációs mozifilmje, amelynek alkotói csapatát két gyarmati fiatal is erősíti.

Friss hír, hogy a Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar animációs film nyerte a legjobb egész estés alkotás díját a zágrábi Animafest-en. A hazai mozikban tavaly novemberben mutatták be az egyedi látványvilágú, különleges alkotást, amelyet eddig már 50 ezren láttak idehaza.

Milorad Krstić akció-thrillere nagy sikerrel járja a külföldi filmfesztiválokat is. A mozi megnyerte a bukaresti animációs fesztivált, majd a legjobb forgatókönyv, a legjobb elsőfilm és az andalúz forgatókönyvíró szövetség díját is elhozta a sevillai fesztiválról, míg Triesztből a SkyArte, Brüsszelből pedig a BeTV televízió különdíját hozta el.

A Ruben Brandt, a gyűjtő több mint száz szakemberből álló animációs csapat alkotása, akik között ott találunk két balassagyarmati huszonéves fiatalt is.

Petőcz Eszter (balra) gyártási koordinátorként, Szenográdi Szabina (jobbra) háttérfestőként volt az alkotói gárda tagja.

A különleges alkotás a kémfilmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet varázslatos világába, a több mint háromszáz művészeti utalás (is) kivételes élményt nyújt.