Városunk legnagyobb klubja, megyénk egyik legnépesebb sportközössége, a Vitalitás Sportegyesület megtartotta évértékelő küldött-közgyűlését.

A díjátadás előtt a tagság megemlékezett a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt alelnökükről, Komoróczy Csabáról. Nem kevesebb, mint huszonegy sportoló részesült elismerésben, a díjakat Csach Gábor alpolgármester adta át.

Honti Attila elnök beszámolójában részletesen ismertette a 2018. évi egyesületi tevékenységet: a Vitalitás mozgalmas, sikeres éven van túl. A létszámukban minimális növekedés történt, eredményeik tekintetében szintén növekedésről lehetett beszámolni. Az egyesületi rendes taglétszáma 2018-ban a 9 szakosztályban 160 fő volt, idén már jelentősen meghaladták a 200 főt.

Kalapácsvető atlétáik közül ki kell emelni Ódor Vivient és Jakus Dávidot, akik új megyecsúcsot értek el, továbbá Bíró Benjámin országos bajnokságon az újoncok között a 3. helyen végzett.

Az erőemelőknél főleg az ifjúsági korcsoportú lányok szállították a fényes érmeket, de ki kell emelni Posta Krisztiánt, aki a 2 magyar bajnoki első helyezése mellé 2 abszolút kategória 3. helyet és 2 új országos csúcs beállítást is fel tudott mutatni.

A karatékák közül említést érdemel Rados Máté, Barát Dávid és Kállai Dávid, akik számos versenyen bizonyították jártasságukat a kyokushinkai sportágban.

Hegyikerékpáros versenyzőik 16 versenyen álltak rajthoz, illetve elindultak futóversenyeken és teljesítmény-túrákon is. A Magyar Kerékpáros Szövetség kupasorozatában és országos bajnokságokon is részt vettek. Legeredményesebb versenyző Ibrányi Attila lett, aki 6. lett a Top Maraton versenysorozatban.

Ki kell emelni az egyetlen ultrafutót, a 80 éves Lencsés Éva nénit, aki hozta a szokásos formáját, hiszen szinte valamennyi versenyen, ahol elindult, dobogós helyen végzett.

Látványtáncosaik az elmúlt évben 52 esetben szereztek első helyezést, 37 esetben második és 31 esetben harmadik helyezést az országos versenyeken.

Íjászaik is több versenyen mérettették meg magukat, ahonnan arany érmekkel térhettek haza, többek között Lengyel Ruben, Szedlák Gábor és Oláh László is.

Rendkívül sikeresen kezdte az első évét a kajak-kenu szakosztály. Ulveczki Edina vezetésével jellemzően gyerekkorú sportolók 11 versenyen vettek részt.

Az egyesület aktívái sportesemények szervezésében sem tétlenkedtek. Több országos és regionális verseny és sportesemény szervezésében jeleskedtek: VIII. Márciusi Próba íjász verseny, a nyírjesi 3. Arcum Kupa Terepíjász Verseny, a megyei Fekvenyomó Bajnokság, a Fekvenyomó Diákolimpia Megyei Döntő, a Vitalitás Kupa Kajak Verseny Nyírjesben és a Ronin Kupa Szabadtéri Karate Verseny is.

A városi Jó Tanuló Jó Sportoló díjazáson 10 Vitalitászos sportoló került díjazásra.

A beszámolókat követően alelnöknek Hornyák Attila, míg a szintén megüresedett elnökségi tagsági helyre Ulveczki Edina került megválasztásra.

A huszonnyolc éve működő egyesület továbbra is várja a sportolni vágyó fiatalokat, idősebbeket, akik egy jó hírnévnek örvendő közösséghez szeretnének tartozni. Még több információhoz lehet jutni a www.vitalitas-se.hu honlapon.