Amatőr színészünk és profi vendéglősünk, Sinágel József, a népszerű Sini nagy sikert ért el a balatonszemesi Latinovits Zoltán országos vers- és prózamondó találkozón.

  • Második helyezettként zártam a versenyt, de leginkább arra vagyok büszke, hogy négy olyan versenyzőt sikerült megelőzni, akik nemzeti szavalóversenyek bajnokai. Az elődöntőn Nyerges András Pörlekedés című versét szavaltam, a döntőben nagy kedvencem, Örkény Rossz álom című egypercesével léptem színpadra. Nagyon izgultam, a közepén éreztem, hogy elfogy a levegő, külön feladat volt ezt a hőséget leküzdeni. Nagy csata volt, nem is számítottam erre a díjra. Nekem ez életem eddigi legnagyobb sikere, annál is inkább, mivel Latinovits nagyon nagy kedvencem. Az eredményhirdetéskor óriási volt a feszültség, vibrált a levegő, és a győztes is, én is, elsírtuk magunkat. Az egész rendezvény atmoszférája fantasztikus volt. És nagyon sok szurkolóm van, erre is nagyon büszke vagyok.

A következő nagy csatára Vácott kerül sor, az októberben megrendezésre kerülő Kaleidoszkóp VersFesztiválon, Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléjén.

Kanyó Kinga