Második alkalommal rendezték meg a jó hangulatú Összművészeti Tábort a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában.

A június 24–28. között megrendezett egyhetes tábor létrehozásával az intézmény saját növendékei számára szerette volna felkínálni a nyári szünidő egy részének hasznos eltöltését.

Az előző évhez képest megduplázódott a gyermekek száma. A mintegy hatvan diák számára tartalmas programot kínáltak a szervezők.

A délelőtti foglalkozásokon új művekkel ismerkedtek az ifjú zenészek és készültek a képzőművészeti alkotások. A közösen elfogyasztott ebéd után közös programokon vettek részt a tábor hallgatói és tanárai. Történeti játszóházban és közös filmnézéssel kapcsolódtak ki, a táborban tanító művésztanárok hangversennyel kedveskedtek a diákoknak a gyarmati Nagytemplomban. Egésznapos kirándulást is szerveztek Ipolytarnócra, ahol az ősmaradvány túrán vehettek részt, megtekintették a 4D-s mozit és jóízűen fogyasztották el a tanárok által készített finom gulyást.

A tábor egy kiállításmegnyitóval egybekötött, teltházas hangversennyel zárult, amelyen a táborban tanult zenedarabok csendültek fel. A magas színvonalú hangversenyt követően a táborban részt vevő diákok, tanárok és szülők közösen fogyasztottak el a Jagyutt Péter mestercukrász által készített tortát.

Az új motivációs lehetőségeket magában hordozó közös táborozás sokszínű lehetőséget teremtett tanár, diák és a szülők kapcsolatának elmélyítésében.

A tábort Balassagyarmat Város Önkormányzata, a Pro Musica Balassagyarmat Alapítvány és a Balassagyarmati Tankerületi Központ támogatta.