Bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt felelhet egy 22 éves bátonyterenyei férfi.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást M. Patrik 22 éves bátonyterenyei lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a gépkocsival közlekedő férfit 2018. október 15-én az éjszakai órákban ellenőrizték az egyenruhások a városban, a Szorospataki utcában. A rendőrök az ellenőrzés során a jármű utasterében papírba csomagolt kábítószergyanús növényi törmeléket találtak meg és foglaltak le. A mintavételt követően elvégzett igazságügyi szakértői vizsgálat megállapította, hogy a lefoglalt növényi törmelék új pszichoaktív anyagnak minősül, valamint azt, hogy M. Patrik korábban új pszichoaktív anyagot fogyasztott és bódult állapotban vezetett.

A rendőrség a bódult állapotban való járművezetés miatt indult nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait átadta az illetékes ügyészségnek. M. Patrik ellen a rendőrök eljárást folytattak továbbá visszaélés új pszichoaktív anyaggal szabálysértés elkövetése miatt is.