A gyarmati fiatalok erősebben kötődnek a városhoz, mint öt évvel ezelőtt.

Mint arról beszámoltunk, a városi Ifjúságpolitikai Koncepció alapját képező tavaszi közvélemény kutatás során sok érdekesség kiderült.

A megkérdezett gyarmati fiatalok 15,8%-a nagyon szereti, 64,7%-a egyértelműen szereti ezt a várost. 15,7% válaszolta, hogy nem igazán szereti, 2,2% nem szereti, 1,4% pedig egyáltalán nem szeret itt élni. Ez az arány nagyon biztató az 5 évvel ezelőtti adatokhoz képest, hiszen a várost szerető fiatalok aránya 59-ről 81%-ra nőtt, a várost utálók száma felére csökkent.

Miként 2013-ban, idén is kíváncsi volt az önkormányzat arra, vajon Gyarmat mostani fiatalsága városunkban képzeli-e el egész életre szólóan a jövőjét. A következő válaszok születtek 2013-ban: a fiatalok egyértelmű többsége, 78,32% nem szerette volna az egész életét itt leélni, mindössze 14,71%-ot tett ki azok köre, akik kimondottan szerették volna ezt. Ezzel szemben az idei felmérés szerint már 31,9% szívesen lakna Gyarmaton, míg 56,3% nem. 11,9% válaszolta csupán azt, hogy csak azért élne Balassagyarmaton, mert nincs más lehetősége. Tehát egyértelműen javult a fiatalok megítélése a városban maradásról, amely szintén örvendetes hír.