Összehangolt akció keretében nyolc személyt fogtak el a nógrádi nyomozók.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 26 éves R. Laura és a 34 éves B. Gyula ellen, valamint kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt további hat személy ellen.

A megalapozott gyanú szerint B. Gyula és R. Laura idén januártól kezdődően egészen július 10-ig Mátraverebély belterületén több személy részére értékesítettek, valamint adtak át kábítószergyanús növényi törmeléket, akik azt elfogyasztották. A több helyszínen megtartott kutatás alkalmával a nyomozók több gramm zöldes-barnás színű növényi törmeléket és barnás színű port, azok értékesítéséhez és fogyasztásához szükséges eszközöket, valamint készpénzt és különböző vagyontárgyakat találtak meg és foglaltak le. A lefoglalt növényi törmeléken és poron elvégzett gyorsteszt kábítószerre pozitív jelzést adott.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai július 10-én egy akció keretében B. Gyulát és társait Mátraverebély és Salgótarján belterületén elfogták és a rendőrkapitányság épületébe előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A 34 éves férfit a rendőrök őrizetbe vették és a napokban előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.