Megtartotta első összetartását az Északi Légió Gyerektábor a Szabó Lőrinc Általános Iskola területén. 

A katonai jellegű táborban huszonnyolc  7 és 13 év közötti fiatal vett részt.

A tábor minden nap reggel 8 órától délután 16 óráig tartott, mely számos programot tartogatott a leendő ifjú legionáriusok részére. A tábor célja az, hogy a gyerekeket összetartásra, csapatmunkára és egymás iránti odafigyelésre nevelje.

Minden rajban volt egy rajparancsnok és egy rádiós. A rádiós posztot minden nap más látta el az adott rajból. A rádióval a rajok egymással és a tábor vezetőivel tudtak kommunikálni, amely a minden nap megtartott számháború során igen nagy segítségükre volt. A gyerekek a táborban akadálypályán mehettek végig, álcázást tanulhattak, alaki foglalkozásokon és több egyéni és csapat feladatban vehettek részt. Minden feladat végrehajtása után a gyerekeket egyénileg és csapatban is kitüntetésekkel értékelték, melyeket a tábor utolsó napján megtartott záró ünnepségen adta át a szülők előtt.

Az ünnepségen a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola egyik trombita szakos tanulója fújta az Il silenzio című művet, melyet a legionáriusok tisztelgéssel fogadtak.

A következő tábor augusztus 5-én kezdődik – mnt arról Széles László szervező tájékoztatott.

A tábor támogatója a Sztár Motel és a Balassagyarmati Tankerületi Központ, valamint a Balassagyarmati Fegyház és Börtön, akik egy egész délelőttös interaktív előadást tartottak a gyerekek számára.