A Polgári Szövetség megnevezte jelöltjeit az őszi önkormányzati választásokra.

Döntött a FIDESZ-KDNP Balassagyarmaton az őszi önkormányzati választásokon az egyéni körzetekben induló képviselő-jelöltek személyéről, akiket jóváhagyott a megyei Önkormányzati Választási Egyeztető Bizottság is.

A 13 éve alpolgármesterként dolgozó Csach Gábor, művészettörténész polgármester-jelölti munkáját az alábbi egyéni képviselő-jelöltek segítik:

Dr. Szabó Géza neurológus főorvos, aki a Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet főigazgatója 1996 óta.

Huszár Péter intézményi gondnok, reklámszakember, aki 2006 óta egyéni körzeti önkormányzati képviselő és a Városüzemeltetési Bizottság elnöke.

Reznicsek Ferencné könyvelő, aki 2006 óta egyéni körzeti önkormányzati képviselő, a Pénzügyi Bizottság tagja.

Fazekas János vállalkozó, aki 2014 óta önkormányzati képviselő, a Közbeszerzési Bizottság elnöke.

Ifj. Münzberg Gusztáv távközlési vállalkozó, HR szakember, Nógrád és Heves megyei területi képviselő, aki 2018 óta a Városüzemeltetési Bizottság külső tagja.

Frankó Viktória rendszerinformatikus, vállalkozó, a Városi Könyvtár majd az Európai Uniós projekteket segítő Széchenyi Programiroda alkalmazottja. 2014 óta az önkormányzat Kulturális Bizottságának külsős tagja.

Velenczei Norbert irodavezető, edző, a Miniszterelnökség kistérségi megbízottja, majd a Magyar Országgyűlés képviselői titkára.

Bárányné dr. Balázs Mária jogtanácsos, ügyvéd, aki 2014 óta az önkormányzat Közbeszerzési Bizottságának külsős tagja, 2015 óta a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége gyarmati szervezetének titkára.

Mint közleményükben fogalmaznak: a polgári Balassagyarmat ma Nógrád megye ipari, gazdasági és kulturális központja. A további dinamikus fejlődés érdekében szükség van az önkormányzat országosan is kiemelkedő 21 pontos Népességmegtartó és Gazdasági Programjának bővítésére, az egészségügyi ellátás további fejlesztésére, a környezetvédelmi beruházásokra, a pihenés és szórakozás lehetőségeinek bővítésére, a Civitas Fortissimához, vagyis a Legbátrabb Városhoz méltó identitás és városszeretet erősítésére.

A Polgári Szövetség a balassagyarmatiak érdekében, a kormány támogatásával és megújult erővel az elmúlt évtized történelmi fejlődését kívánja folytatni. Hozzáértéssel, szeretettel és tenni akarással, hogy Balassagyarmat még jobb hely legyen!

(szilágyi)