A Nógrád megyei rendőrök hat személyt állítottak elő kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 49 éves férfi, egy 37 éves, egy 35 éves és egy 23 éves nő, német állampolgárok, valamint egy 21 éves rábacsanaki férfi ellen, továbbá kábítószer-kereskedelem vétség megalapozott gyanúja miatt egy 27 éves olasz férfi ellen.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság nyomozói és a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság rendőrei július 19-én a délelőtti és déli órákban egy Bercel közelében megtartott rendezvény területén ellenőrizték a magyar és a külföldi állampolgárokat.

Az ellenőrzés során a hatóság tagjai a gépkocsikban, valamint a férfiak és nők ruházatában többféle, és különböző mennyiségű kábítószergyanús anyagot, így fehér port, zöld növényi törmeléket, barna gyantás anyagot találtak meg, amiket lefoglaltak. A megtalált és lefoglalt anyagokon végrehajtott kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt mutatott.

A rendőrök mind a hat személyt a helyszínen elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. A hatóság az öt külföldi állampolgárt őrizetbe vette. A rendőrség előterjesztést tesz az olasz férfi letartóztatásának indítványozására.