Várostörténeti lehetőség fiataloknak: megjelent a Rákóczi út 25-27-es Gansel-udvar emeletén lévő 11 fecskelakás ingyenes bérleteire kiírt pályázat. Pályázni szeptember 2-ig lehet, a vadonatúj korszerű lakások október 1-el beköltözhetőek.

Balassagyarmat képviselő-testülete az „Esély otthon – Balassagyarmaton” lakhatási támogatásról szóló önkormányzati rendelete alapján pályázatot hirdet a város jövője szempontjából értékes végzettséggel rendelkező – elsősorban szociálisan rászorult vagy hátrányos helyzetű – személyek városba történő letelepedésének támogatására.

Az Önkormányzat vállalja, hogy meghatározott időtartamra 11 bérlakást (Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem út 25. és 27. szám alatti társasházban) biztosít a pályázaton nyertes, itt letelepedni kívánó fiatal szakemberek számára. Az Önkormányzat célja, hogy a balassagyarmati székhelyű vagy telephelyű munkáltatók ösztönzésével egyidejűleg a város lakosságmegtartó erejét növelje, a szakemberek szellemi tőkéjüket Balassagyarmatra visszatérve, vagy itt letelepedve a város fejlődése érdekében kamatoztassák.

A lakások bérletéért nem kell fizetni, csak a rezsit kell állni.

A 11 bérlakás között található 37 négyzetméteres, 50, 55, 61, 67, de 94 és 97 négyzetméteres is.

Pályázatot nyújthat be azon 18–35 év közötti személy, akik nem rendelkezik a tulajdonában lévő, beköltözhető balassagyarmati ingatlannal, vállalja, hogy életvitelszerűen, állandó lakcímmel rendelkezve Balassagyarmaton marad a támogatás nyújtását követő minimum 2 évig.

A pályázatot 1 eredeti példányban a Balassagyarmati Közös Önkormányzati Hivatal, 2660 Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem út 12. sz. alatti címre kell postai úton megküldeni vagy személyesen benyújtani a Városháza „A” épületének tetőterében található az Ifjúsági Pontba. A borítékon fel kell tüntetni: „Esély otthon – Balassagyarmaton” lakhatási pályázat.

A támogatás elbírálásáról az Ifjúsági és Családügyi Bizottság előzetes véleménye alapján a képviselő-testület, zárt ülés keretében dönt. A képviselő-testület az értékelési pontszám alapján kialakult sorrend alapján dönt.

A pályázatról részletes információt lehet kapni a (35) 505-950 telefonszámon, illetve az ifjusagipont@balassagyarmat.hu email címen.

A pályázati adatlap letölthető a város honlapjáról: http://www.balassagyarmat.hu/…/europai…/389-eselyotthon.html

vagy átvehető a Városháza tetőterében található Ifjúsági Pontban.

Pályázni szeptember 2-ig lehet, döntés szeptember 26-án, a vadonatúj korszerű lakások október 1-el beköltözhetőek.