Fantasztikus formában versenyez Vályi Gergő, a honi sportmászás egyik legnagyobb ígérete: egy hónap alatt négyből négy nemzetközi versenyt nyert, a hétvégén magasba emelhette az Európa Kupát is!

Aligha szükséges már bemutatnunk a többszörös magyar bajnokot, a nemzetközi kupasorozat győztest, városunk jó tanuló jó sportolóját, hiszen mint arról többször beszámoltunk, az elmúlt hetekben is kiváló szereplésekkel adott hírt magáról Vályi Gergő.

Egy hónap alatt négyből négy viadalon győzedelmeskedett a Balassi Bálint Gimnázium 15 éves diákja!

A svájci Ostermundigen városában rendezett nehézségi (magasban történő, kötéllel  biztosított mászás)  Európa Kupán Gergő – először magyar mászóként! – aranyérmes lett.

Egy héttel később a francia St. Pierre Faucigny-ban került sor az újabb kupa fordulóra, ahol ismét a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

A következő héten az ausztriai Petzen-ben rendezett Petzen Climbing Trophyn hirdették ki a négy országban zajló Alpok–Adria Kupasorozat győztesét, aki szintén Gergő lett!

És itt az újabb diadal: a szenzációs formában lévő gyarmati fiatalember a hétvégén megnyerte az Európa Kupasorozat harmadik fordulóját is az ausztriai Imst-ben.

Mivel a rangos sorozat mindhárom versenyén győzött, a 2019-es Ifjúsági Európa Kupasorozat 1. helyéért járó díjat is haza hozta a tehetséges sportoló.

Pihenés továbbra sincs, következik az Aggtelek Kupa, majd a világbajnokság. Ilyen sikerhónap után mi mást mondhatnánk: csak így tovább, Gergő!

(szilágyi)