Talán nem is lehet annál jobban megtisztelni egy folyót, minthogy testközelben együtt élünk vele. Mostantól ez is elérhetővé vált számunkra.

Többek között vízi csocsó, ugráló vár, futóverseny és tombola várta az Ipoly-parti Ipoly-party vendégeit hétfőn a kamionparkoló mellett. A fő attrakció természetesen az evezés volt. Kedvenc folyónk eddig ismeretlen arcát ismerhették meg a vállalkozó kedvű vendégek. A nap záró programjaként névnapi koszorút kapott az ünnepelt.

A rendezvény az „Egy folyóban evezünk” nevű projekt bevezető programjaként jött létre a BADISZVSE szervezésében, az Ipoly-Táj Területfejlesztési Társulás, valamint Balassagyarmat Város Önkormányzata partnerségével.

Az Ipoly menti vízi turizmusban vagy a sportolásban rejlő lehetőségeken túl, az iskolai vagy munkahelyi közösségek is különleges élményekhez juthatnak majd az evezés által. Az Ipoly-party keretében bemutatott kajak-kenu csónakokon kívül kerékpárok is rendelkezésre állnak, melyekkel már teljes sportprogramok is lebonyolíthatók, de a tervek közt szerepel sárkányhajók, kisbuszok vásárlása is. Az Ipolyt és környékét megismerni vágyó közönséget kiadványokkal, mobil applikációval is segítik majd a szervezők. A programban részt vevő települések az evezés mellé illesztik a helyi értékek bemutatását. 

Kanyó Kinga

Fotó: Sümegi Tamás