Túlzások nélkül minősíthetjük várostörténeti jelentőségű lehetőségnek, hogy fiatalok korszerű ingyenes bérlakásokba költözhetnek hamarosan. Az építési munkálatok jól haladnak.

Hetekkel ezelőtt megjelent a Rákóczi út 25-27-es Gansel-udvar emeletén lévő 11 fecskelakás ingyenes bérleteire kiírt pályázat. Pályázni szeptember 2-ig lehet, a vadonatúj korszerű lakások október 1-el beköltözhetőek.

Városunk képviselő-testülete az Esély otthon – Balassagyarmaton lakhatási támogatásról szóló önkormányzati rendelete alapján pályázatot hirdet a város jövője szempontjából értékes végzettséggel rendelkező – elsősorban szociálisan rászorult vagy hátrányos helyzetű – személyek városba történő letelepedésének támogatására.

Az Önkormányzat vállalja, hogy meghatározott időtartamra 11 bérlakást – a Rákóczi fejedelem út 25. és 27. szám alatti társasházban, úgynevezett Gansel-udvarban – biztosít a pályázaton nyertes, letelepedni kívánó fiatal szakemberek számára.

Az Önkormányzat azt szeretné, hogy a gyarmati székhelyű vagy telephelyű munkáltatók ösztönzésével egyidejűleg a város lakosságmegtartó erejét növelje, a szakemberek szellemi tőkéjüket ide visszatérve, vagy itt letelepedve a város fejlődése érdekében kamatoztassák.

A vadonatúj lakások bérletéért nem kell fizetni, csak a rezsit kell állni.

A 11 bérlakás között található 37 négyzetméteres, 50, 55, 61, 67, de 94 és 97 négyzetméteres is.

Pályázatot nyújthat be azon 18–35 év közötti személy, akik nem rendelkezik a tulajdonában lévő, beköltözhető balassagyarmati ingatlannal, vállalja, hogy életvitelszerűen, állandó lakcímmel rendelkezve Balassagyarmaton marad a támogatás nyújtását követő minimum 2 évig.

A pályázatot 1 eredeti példányban a Balassagyarmati Közös Önkormányzati Hivatal, 2660 Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem út 12. sz. alatti címre kell postai úton megküldeni vagy személyesen benyújtani a Városháza „A” épületének tetőterében található az Ifjúsági Pontba. A borítékon fel kell tüntetni: „Esély otthon – Balassagyarmaton” lakhatási pályázat.

A támogatás elbírálásáról az Ifjúsági és Családügyi Bizottság előzetes véleménye alapján a képviselő-testület, zárt ülés keretében dönt. A képviselő-testület az értékelési pontszám alapján kialakult sorrend alapján dönt.

A pályázatról részletes információt lehet kapni a (35) 505-950 telefonszámon, illetve az ifjusagipont@balassagyarmat.hu e-mail címen.

A pályázati adatlap letölthető a város honlapjának ezen oldaláról:

http://balassagyarmat.hu/esely-otthon-balassagyarmaton-efop-1-2-11-16-2017-00068/

vagy átvehető a Városháza tetőterében található Ifjúsági Pontban.

Pályázni még bő egy hétig, azaz szeptember 2-ig lehet.

Döntés szeptember 26-án születik.

Az építési munkálatok a terveknek megfelelően haladnak. A vadonatúj, korszerű lakásokba október elsejével lehet beköltözni.

(szilágyi)

Fotó: Sümegi Tamás