Negyven év után teljesen megújult kívül-belül: befejeződött a Nyitnikék óvoda 250 millió forintos korszerűsítése. A kisgyermekek már önfeledten játszhatnak régi-új ovijukban.

Mint az köztudott, a város legnagyobb óvodája volt a legrosszabb állapotban, hiszen a hetvenes években papundekli elemekből sebtében felépített létesítmény már régen megérett a felújításra.

A fűtőrendszer öt évvel ezelőtti korszerűsítése bár sokat segített az energiamegtakarításban, de az oldalfalak és az ablakok között szinte süvített a szél. Az elektromos rendszer, a szennyvízhálózat és a vizesblokkok is elavultak.

A napokban befejeződött a 250 millió forintos felújítás, amelynek köszönhetően –  a tökéletes állapotban lévő tartószerkezeteit kivéve – teljesen megújult az épület.

Az apróságok az augusztus 20-ig tartó nyári szünet után már az újjávarázsolt régi-új óvodájukban kezdhették a nevelési évet.

Az egyéves felújítási munkálatok idejére a csoportokat a város többi óvodája fogadta be. Sikerült az önkormányzatnak úgy szerveznie az elhelyezéseket, hogy a csoportok az óvónénikkel együtt tudtak lenni a többi intézményben, és a lakhelytől távol lévő ovikba kerülő gyermekek szülei kérhettek bérlet támogatást a helyi járatra, amelyet a város kifizetett nekik.

(szilágyi)

Fotó: Sümegi Tamás