Újabb rangos sikert aratott az utóbbi évek egyik leglátványosabb animációs mozifilmje, amelynek alkotói csapatát két balassagyarmati fiatal is erősíti.

Friss hír, hogy Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című alkotása nyerte a legjobb filmnek járó díjat a Duna Filmfeszten a szerbiai Szendrőn.

A különleges akció-thriller nagy sikerrel járja a külföldi filmfesztiválokat. A mozi megnyerte a bukaresti animációs fesztivált, majd a legjobb forgatókönyv, a legjobb elsőfilm és az andalúz forgatókönyvíró szövetség díját is elhozta a sevillai fesztiválról, míg Triesztből a SkyArte, Brüsszelből pedig a BeTV televízió különdíját hozta el. Legutóbb a legjobb egész estés alkotás díjával jutalmazták a zágrábi Animafest-en.is

A különleges alkotás a kémfilmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet varázslatos világába, a több mint háromszáz művészeti utalás (is) kivételes élményt nyújt. A hazai mozikban tavaly novemberben mutatták be az egyedi látványvilágú, különleges alkotást, amelyet eddig már 60 ezren láttak idehaza.

A Ruben Brandt, a gyűjtő több mint száz szakemberből álló animációs csapat alkotása, akik között ott találunk két balassagyarmati huszonéves fiatalt is.

Petőcz Eszter (balra) gyártási koordinátorként, Szenográdi Szabina (jobbra) háttérfestőként volt az alkotói gárda tagja.

(szilágyi)