Erasmus projektzáró konferenciának adott helyet a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium. A hét intézmény – román, szlovák és spanyol iskolák – partnerségével megvalósuló projekt a tehetséggondozás tematikája köré épült.

Az elmúlt két évben a szülők bevonásával közel 20 balassis diák vett részt abban a programban, mely tanórán kívüli, személyre szabott, egyéni és csoportos foglalkozásokban, külföldi tanulmányokban valósult meg. A pedagógus kollégák minden partner intézményben vendégeskedtek, így osztották meg egymással a munka során megszerzett pedagógiai tapasztalatokat. A záró konferencián bemutatták a közösen megírt módszertani kiadványt is.

  • Intézményünk nyitott az olyan jellegű innovációkra, amelyek a tanórán kívüli tevékenységekre épülnek. Például a nyelvtanulás olyan formáira, melyek a már elsajátított tudás alkalmazási lehetőségeit keresik, játékos formában, illetve nemzetközi diákokkal való kapcsolatteremtéssel. A munka kezdetén 7-9. osztályos diákoknál végeztünk tehetség diagnosztikát, s akik végül részt vettek a programban, azoknál bebizonyosodott, hogy a program előre vitte a motiváltságukat, nyelvtudásukat egyaránt. Ennek a projektnek ugyan vége, de a továbbiakban is élünk az Erasmus Program kínálta lehetőségekkel, az idén 2-3 diákcsoportot szeretnénk eljuttatni külföldre – mondta dr. Fényes-Bók Szilvia igazgató.

Kanyó Kinga