Közel 251 millió forintos beruházás eredményeképp a kornak megfelelő, gazdaságos üzemeltetésű épületekben tölthetik napjaikat az ovisok és pedagógusaik. A szülők immár minden gyarmati óvodában esztétikus, korszerű és biztonságos körülmények között tudhatják gyermekeiket.

Az ünnepélyes átadót kedves műsorral tették emlékezetessé az ovisok és óvó nénik. Az egykori durva vaselemek helyére kellemes színhatású homlokzatborítás került, immár hangulatos árnyékolók adnak karaktert az épületnek.  A Kovács Gábor építész tervei alapján felújított Nyitnikék Tagóvoda nemcsak izgalmas és vidámságot sugárzó megoldásaival vonja magára a városlakók figyelmét, de ideális környezetet is teremt az óvodások neveléséhez, fejlesztéséhez.

Köszöntő beszédében Balla Mihály országgyűlési képviselő rámutatott, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program többek közt lehetővé teszi azt is, hogy szerte a megyében óvodák újuljanak meg, épüljenek föl.

Medvácz Lajos polgármester elmondta, hogy mindkét épület teljes körű külső és belső részének felújítására sor került, beleértve az energetikai korszerűsítést, az elektromos, a víz-, a csatorna-, és a szellőzési rendszert. Kicserélték az épület homlokzatát, felújították a nyílásszerkezeteket, új tetőhéjak, új vizes blokkok és parkoló került kialakításra.

  • Ezzel az épülettel a teljes óvodahálózat megújult. Ezen túlmenően az elmúlt 13 évben Balassagyarmaton a gyermekeket és családokat ellátó teljes intézményhálózat megújult, kezdve a Gyermekotthonnal és a Gyermekosztállyal, folytatva a Bölcsődével, az összes óvoda és iskola, valamint a kollégium is sorra került a nagy ívű fejlesztési programban. Új tanműhely is épült, a Családsegítő Szolgálat új, bővebb helyre költözött, és néhány hét múlva a Védőnői Szolgálat is elkészül. Energetikai felújítások, tornaterem építések, vizes blokkok felújítása követték egymást, hogy csak néhány eredményt említsünk – hangsúlyozta Csach Gábor alpolgármester.

Kanyó Kinga

Fotó: Sümegi Tamás