A mai nappal birtokba vették az iskolások a gyarmati uszodát, ezzel kezdetét vette a 2019/2020-es tanév egyik nagy eseménye. A testnevelés órák keretén belül elindul az úszásoktatás a Révész László Tanuszodában.

Mint arról beszámoltunk, tegnap ünnepélyesen átadták a Révész László Tanuszodát.

A Kerettantervben megfogalmazottak alapján a 4. és 6. évfolyamos diákok kötelező úszásoktatáson vesznek részt évi 18 órában, melyet 9 alkalommal, tömbösítve biztosítanak az iskolák.

– A balassagyarmati, a szécsényi és a rétsági járásból mintegy 980 tanulót érint a kötelező úszásoktatás. Egy őszi, illetve egy téli turnusban töltik majd a testnevelés órákat a gyerekek az uszodában, hétfő-kedd-szerdai napokon, 8 és 16 óra között. Az úszásoktatás minden költségét a fenntartó állja. A szükséges sportszerek beszerzése megtörtént, a nyár folyamán megszerveztük a tanulók utaztatását, illetve megtaláltuk a legmegfelelőbb úszásoktató iskolát, amelynek hivatásos oktatói fogják tanítani a diákokat az úszás alapjaira – tájékoztatott Nagyné Barna Orsolya, a Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatója.

Minden iskolai előadási napon a gyerekeké az uszoda 8 és 16 óra között. Órarendi lehetőségektől, szervezéstől függően, egyéb évfolyamok és nem tankerületi fenntartású intézmények diákjai számára is van lehetőség az úszásra.

A háromhetes terheléses próba üzemmód ideje alatt csak a Tankerület, illetve városi intézmények szervezett csoportjai látogathatják az uszodát.

Kanyó Kinga

Fotó: Sümegi Tamás