Kivételes hatású pedagógus távozott az élők sorából, akinek munkáját, elhivatottságát és szellemiségét számos általa inspirált és kinevelt pedagógus viszi tovább szerte az országban.

Eszményi Tünde 1949-ben született Balassagyarmaton. 1972-ben tanítónőként végzett a Pécsi Tanárképző Főiskolán, majd tíz évvel később a Kossuth Lajos Tudományegyetem Természettudományi Karán matematika szakos középiskolai tanár diplomát szerzett. Néhány évig tanított a Petőfiben, majd állást kapott az akkori Szántó-Kovács János Szakközépiskola és Gimnáziumban, ahol ő maga is érettségizett. Az intézményhez és hivatásához hűséges volt, nyugállományba vonulásáig itt tanított.

Elsősorban pedagógusként dolgozott, de igazgató-helyettesként is szerepet vállalt. A korrepetálástól a felvételi felkészítésig sikerrel juttatta el diákjait a kitűzött célig. 1986-ban művelődési miniszteri dicséretben részesült, de kiemelkedő tehetséggondozó munkájáért több ízben is kitüntették.

Diákjai melegszívű, bölcs és karakteres tanáregyéniségként ismerték. Rendkívüli közösségformáló ereje, humora, lelkesedése és felelősségérzete példaértékű volt a kezei alatt formálódott több száz egykori diák és a pedagógus utódok számára.

Szeptember 5-én hunyt el fia mellett. Béke volt a lelkében, nyugalom a szívében, így búcsúzott el a világtól.

Eszményi Tündét szeptember 18-án, 13 órakor kísérik utolsó útjára a római katolikus temetőben.

Nyugodjon békében, emlékét megőrizzük!