Ne várj másra, cselekedj magad! A Csach Gábor alpolgármester által útjára indított mozgalomhoz ezúttal Frankó Viktória és Münzberg Gusztáv képviselőjelöltek és barátaik csatlakoztak.

Mint arról beszámoltunk, Csach Gábor alpolgármester Mutass példát! elnevezéssel új mozgalmat indított útjára: nem kell másokra mutogatni és másra várni, viselkedjünk igazi polgárként, cselekedjünk magunk! Tegyük meg, amit megtehetünk a környezetünk szépítéséért, a közösségünkért. Mindössze egyetlen órát áldozzon az idejéből az, aki valóban szereti városunkat.

A GAMESZ munkatársai, a diákmunkások, a Magna Car Top Systems Kft., a Kóvári Lovarda ifjú lovasai után Adamek István vezetésével a KÉK ABC munkatársai is csatlakoztak a városszépítő felhíváshoz, de például Hajósi János munkaidőn túl egyedül lenyírta a Springa domb gyalogútjai környékén a füvet, Reznicsek Ferencné képviselő barátaival járhatóvá tette az egykori
Ifjúsági úti iskola melletti gazos járdát. Legutóbb az óvodák pedagógusai és dadái szedték össze a szemetet, csatlakozó civilekkel, az Algőver utcától a Homoki szőlőbe vezető utak környékén.

Ezúttal Frankó Viktória és Münzberg Gusztáv képviselőjelöltek, barátaikkal összefogva, megtisztították a kavicsoktól a járdát a Május 1. úti Sportparknál.

Beszélgetve a választókerület polgáraival, a képviselőjelölt asszony felé az az észrevétel érkezett, hogy a járdára felhordott kavics bosszantja a gyalogosokat, babakocsival, kerékpárral pedig nehéz azon a járdaszakaszon közlekedni.

Viktória már többször részt vett a Mutass példát! kezdeményezésben, de iskolai szülői munkaközösségi vezetőként is évek óta szívesen és örömmel segít bármilyen nemes kezdeményezés megvalósításában a faültetéstől kezdve a bálszervezésig.

Az önzetlen munkát az arra járó polgárok örömmel vették és megköszönték, volt olyan környékbeli, aki maga is tervezte, hogy letakarítja a járdát, de a lelkes önkéntesek megelőzték.

– Ha látom, hogy valami szép dologban vesznek részt emberek, nekem az jut eszembe először, hogy de szeretnék én is részese lenni! – nyilatkozta mosolyogva Frankó Viktória.

Akiknek zsákokra vagy szállításra van szükségük, egyeztessen a GAMESZ igazgatójával, Gaál Dénessel: https://www.facebook.com/denes.gaal.71.