Gímszarvas borjú született a Nyírjesi Füvészkert és Vadasparkban. A közönség számára már ismert kis mangalicák, szarvasborjak, muflonok, tőkés récék, törpe kecskék népes táborához csatlakozott augusztusban a kis gím.

– A gímszarvas borjak általában májusban szoktak megszületni, de ez a borjú három hónapot késett ehhez képest – magyarázza Görög Örs, a Vadaspark vezetője.

– Jelenleg nagyobb kutya méretű, és háromhetes kora óta egyre többet mozog a mamájával. A szabad természetben valószínűleg nem lenne hosszú életű, hisz nem tudna kellőképp megerősödni a tél beállta előtt, de itt a takarmány, a szárazhely és minden egyéb körülmény biztosított, így szépen ki tud majd fejlődni.A tavaszi szaporulat mellett idén is sikerült új lakókkal megismertetni a közönséget, a nimfa papagájok, az ezüst fácán és a vadászgörény is elbűvölte a kirándulókat. A park elérte a 10 ezres látogatói létszámot.

– A kisborjú mellett a szarvasbikák nyújtanak most különleges élményt a látogatóknak. A gímek párzási idejében járunk, így Kázmér is csalogatja bőgésével a teheneket. A természetben a rituálé a hajnali órákra esik, de nálunk ez eltolódik, így ha valaki a 10 órás nyitáskor érkezik, jó eséllyel hallhatja a szarvasbőgést. Októberben Marcit, a dám bikát lehet majd hallgatni, ő egész napos barcogással tölti a párzási időszakot, emellett hamarosan nagyon szép látványt nyújtanak az őszi színekbe öltözött lombok is – mondta Görög Örs, a Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark vezetője.

                                                                                               Kanyó Kinga