Ismét ellepték a várost a Suliderbi résztvevői. A Balassagyarmati Tankerületi Központ szervezésében mókás vetélkedőn vettek részt a Tankerület fenntartása alá tartozó intézmények felsős tanulói.

A rendezvény a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ előtt kezdődött, innen indult ugyanis útnak az a több száz gyermek, akik iskoláik színeibe öltözve nagy csinnadrattával végigvonultak a főutcán. A Főtér volt az első állomás, ahol a program nyitányaként elénekelték a Civitas Fortissima-dalt. A közös produkció része volt a százéves évfordulóra emlékező színes térformáció, amit a diákok alakítottak ki.

A Palóc liget adott otthont a játékos feladatokból álló vetélkedőnek, melynek végeredményeként a Szabó Lőrinc Általános Iskola csapata nyerte meg az idei derbit.

  • A legjobban az tetszett, amikor együtt énekeltünk, de a sok vicces feladat is nagyon tetszett. Igaz, nem a mi iskolánk nyerte meg a versenyt, de nagyon sokat nevettünk, és jól éreztük magunkat. Várjuk a következő bulit! – mondta Danyi Dominik, a dózsás csapat 5. osztályos tagja.

Kanyó Kinga

Fotó: Sümegi Tamás