Mivel az elmúlt napokban többen is megkeresték szerkesztőségünket azzal a kritikával, miért nem írunk arról, hogy megszűnik a helyijárati közlekedés a városban, úgy döntöttünk, tiszta vizet öntünk a pohárba.

Erről a képtelennek tűnő szóbeszédről a közismert szakállas vicc jutott eszünkbe (nem Moszkvában, nem Moszkvicsokat és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak…), de nem kívánjuk elbagatellizálni a témát, ezért megkérdeztük a város első emberét.

– Mint az köztudott, a városi tömegközlekedést mindig is a Nógrád Volán biztosította – magyarázza Medvácz Lajos polgármester. – A társaság a nyáron megkereste az önkormányzatot, hogy bizonyos mértékű plusszforrást biztosítsunk a számukra a jövőben a szolgáltatás ellátására. Mivel három évvel ezelőtt kötöttünk egy 10 éves szerződést, abban indokolt esetben csak az évenkénti inflációkövető emelésre van mód, ennél magasabb térítést nem enged a szerződés kifizetni. A helyzet egyértelmű, a Volán elfogadta álláspontunkat, továbbra is a szerződés szerinti feltételekkel biztosítja a szolgáltatást. Hogy ebből a hétköznapi történetből hogyan kerekedett hangulatkeltő pletyka, azt már a kedves polgárok fantáziájára bízom.

(szilágyi)