Nagyszabású rendezvénysorozattal készül az intézmény az 50 éves évforduló megünneplésére. A szervezők az egykori diákok segítségét kérik.

– Nagy, nemes és szép feladat előtt állunk – mondja Szabó Csaba, a Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola igazgatója. – Ennek megvalósításához kérjük az egykori dózsások segítségét. A programsorozat részeként szeretnénk megrendezni egy kiállítást a régi diákok ereklyéiből. Várunk minden olyan tárgyi emléket, amely segít felidézni az iskola 50 éves történelmét. Ez lehet köpeny, röpdolgozat, oklevél, bármi. Fotókat is várunk, valamint VHS kazettákat, ez utóbbiak digitalizálásán már dolgozunk is. Október végéig várjuk az ereklyéket, amiket természetesen visszajuttatunk majd a tulajdonosoknak. A távol élő egykori dózsásoktól azt kérjük továbbá, hogy küldjenek egy képeslapot nekünk, mert ezeket is szeretnénk kiállítani.

A szülői közösség és a pedagógusok egyaránt lelkesen készülődnek az ünnepségsorozatra, melynek részeként megrendezésre kerülnek zárt, iskolai és nagyszabású városi rendezvények is.

– A belső ünnepség mellett diákjainknak iskolatörténeti vetélkedőt rendezünk, és minden osztállyal fát ültetünk. A sportvetélkedőt már megnyitjuk a városi iskolák előtt is, de megrendezzük a hagyományos labdarúgó Árpád-kupát is. A programsorozat része az említett retro kiállítás, emellett készülünk képzőművészeti kiállítással is, a régi VHS anyagok felhasználásával iskolatörténeti film is készül, és pedagógusok, intézményvezetők, nemzetközi elismertségre szert tett volt dózsások írásos emlékeiből megszerkesztjük a jubileumi évkönyvet is. A programsorozat megkoronázása egy gálaműsor lesz, szép pályát befutott dózsások részvételével, nyitottan a széles közönség számára. Az egyik közösségi oldalon létrehoztunk egy eseményt Dózsa 50 névvel, itt lehet követni a programok előkészületeit – mondta Szabó Csaba, a Dózsa György Általános Iskola igazgató.

Fontos dátumok:

Árpád-kupa: december 4.

Városi sportvetélkedő: december 7.

Dózsa ’50 Gála: december 14.

                                                                                                Kanyó Kinga