Ilyen se volt még Gyarmaton: futballcsillagok emeltek a Mozdulj Gyarmat! fényét.

Ha beköszönt az ősz, akkor Mozdulj Gyarmat!, több mint három évtizede tudják ezt kicsik és nagyok, kik sportban és sporttal élik életüket, nem volt ez másként ezen a borongós szombaton se, mikor a hagyományoknak megfelelően a bicajosok felvezetésével elkocogott a tekintélyes tömeg az Ipoly-parti Sportcentrumig.

A Révész László Tanuszodánál Sztancsik József Dodó visszaemlékezése után Medvácz Lajos és ifj. Révész László felavatták a névadó, feledhetetlen sportvezető, Révész László emlékfalát. 

A családi szabadidős sportnap színes és változatos programokkal zajlott, mígnem megérkeztek a nap várva várt sztárvendégei, a közelmúlt világbajnok labdarúgó legendái, akik a magasból szálltak le a földi halandók közé, hogy a helikopterből kilépve egy rohamosan terjedő új sportágat, a magyar találmány (!) teqballt népszerűsítsék játékukkal. 

A Roma és a Milán csúcshátvédje, a brazil Cafu és a Barcelona katalán csapatkapitánya, Puyol nem csupán korszakos egyéniségek, kiknek pazar megmozdulásai még mindig tapsot és elismerést váltanak ki, de a szavakkal is rutinosan bánnak, az aláírásgyűjtők ostromát pedig széles mosollyal állják, hogy aztán újra a magasba emelkedjenek, más vidékeken is tiszteletüket tegyék, de ez már városi sporttörténelem, a csoda megtörtént, futballcsillagok emelték a Mozdulj Gyarmat! fényét.

Ilyen se volt még az Ipoly partján.

(szilágyi)

Fotó: Sümegi Tamás