Eredményesen szerepeltek a harmadszor megrendezésre kerülő Országos Közlekedésbiztonsági Versenyen a Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség gépkocsivezetői. Mester László különleges szerkezelő, főtörzszászlós és Szabó Gábor Vince megbízott szerparancsnok, főtörzsőrmester az előkelő második helyezéssel zárták a zsámbéki döntőt.

Szivattyúismeret, vezetéstechnika, KRESZ, nehezített, locsolt pálya, szlalom, tolatás, helycsere – többek közt ilyen feladatrészekkel kellett megküzdeniük a versenyzőknek. Bár nem nyerni indultak, a sikeren felbuzdulva, a gépkocsivezetők jövőre ismét szeretnének ott lenni a 15 legjobb csapat között.

  • Az volt a legizgalmasabb rész, amikor megtudtuk, hogy mi indulunk elsőként a pályán – idézi fel Mester László főtörzszászlós a verseny legemlékezetesebb pillanatait. – Minden versenyen van pályabejárás, ezt kivéve. Nem volt sem pályaismeret, sem gondolkodási idő, de verőhiba nélkül teljesítettük a gyakorlati részt. Mindezt úgy, hogy csak tükörben tudunk tolatni, mert a folyamatos spriccelés miatt föl voltak húzva az ablakok.
  • Bejárás nélkül, elsőnek, nagy autóval tolatni úgy, hogy keresni kell a bóját, ez sok időbe telik – veszi át a szót Szabó Gábor Vince főtörzsőrmester. – Nagyon szeretek versenyezni, és nem szeretek veszíteni. De ez egy nagyszerű megmérettetés, amit érdemes legalább egyszer kipróbálni mindenkinek.
  • Sok kollégával találkoztunk az ország minden részéről. Ilyen alkalmakkor megbeszélhetjük a helyi sajátosságokat, ez nagyon jó lehetőség a tapasztalatcserére is. Egyikünk sem szeret veszíteni, de úgy indultunk el, hogy legyen ez egy jó ünnep, tisztesen álljunk helyt a versenyen – összegeztek a versenyzők.

Kanyó Kinga