Értékes és élvezetes programokkal várja a legkisebbeket a Madách Imre Városi Könyvtár.

Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeltük a népmese napját. Egy nappal később megnyílt az Országos Könyvtári Napok című egyhetes programsorozat is, melynek keretében a szervező gyermekkönyvtárosok szintén megszólítják a legfiatalabb olvasói réteget is.

– Megelevenedő mesebeli tér, éneklés, szerepjáték, ezek mind olyan eszközök, melyekkel elérhető, hogy a gyerekek értő befogadókká váljanak – magyarázza Csatlós Noémi, gyermekkönyvtáros. – A népmese napjára rövid, 20-30 perces előadásokkal készültünk, ebben az időtartamban még valóban jelen tudnak lenni a gyerekek. Több programot kínáltunk az óvodás és általános iskolás korosztály számára. Vendégelőadóink közül a Mesegyöngyök csapata élőszavas meséléssel kísért meseterápiás foglalkozást tartott, a délután folyamán pedig Környei Alice ének- és mesemondó tartott foglalkozást a gyerekeknek.

Milyen további programokat kínál a Könyvtár erre a hétre?

Mivel az idei tematika az ökokultúra köré épül, ezért Velünk élő természet címmel játékos foglalkozást szerveztünk óvodások részére, s bár ezen a héten lezárul az programsorozat, a nagy érdeklődés miatt ez a foglalkozás a jövő héten is folytatódik. Mesékkel, versekkel, találós kérdésekkel tarkítva visszük el a gyerekeket egy képzeletbeli kirándulásra, ahol állatokkal, növényekkel találkozhatnak.

De itt még nincs vége…

Egész évben nagy szeretettel várjuk a pedagógusok megkeresését, nagyon szívesen készítünk foglalkozásokat, vetélkedőket, de nemcsak a kicsik, minden korosztály számára. A napokban is örömmel teszünk eleget a Dózsa Iskola részéről érkezett kérésnek. Az alsós pedagógusok és a gyerekek egyaránt szívesen vesznek részt a népmese vetélkedőn.

Az Országos Könyvtári Napok alkalmából csütörtök-péntek-szombati napokon ingyenes a beiratkozás és az olvasójegy hosszabbítás. Ezeken a napokon az internethasználat is ingyenes.

Kanyó Kinga