Ne várj másra, cselekedj magad! A Csach Gábor alpolgármester által útjára indított mozgalomhoz ezúttal a Kiss Árpád Általános Iskola diákjai, pedagógusai és szülők csatlakoztak.

Mint arról beszámoltunk, Csach Gábor alpolgármester Mutass példát! elnevezéssel új mozgalmat indított útjára: nem kell másokra mutogatni és másra várni, viselkedjünk igazi polgárként, cselekedjünk magunk! Tegyük meg, amit megtehetünk a környezetünk szépítéséért, a közösségünkért. Mindössze egyetlen órát áldozzon az idejéből az, aki valóban szereti városunkat.

A GAMESZ munkatársai, a diákmunkások, a Magna Car Top Systems Kft., a Kóvári Lovarda ifjú lovasai után Adamek István vezetésével a KÉK ABC munkatársai is csatlakoztak a városszépítő felhíváshoz, de például Hajósi János munkaidőn túl egyedül lenyírta a Springa domb gyalogútjai környékén a füvet, Reznicsek Ferencné képviselő barátaival járhatóvá tette az egykori Ifjúsági úti iskola melletti gazos járdát. Ezután az óvodák pedagógusai és dadái szedték össze a szemetet, csatlakozó civilekkel, az Algőver utcától a Homoki szőlőbe vezető utak környékén, majd Frankó Viktória és Münzberg Gusztáv képviselőjelöltek, barátaikkal összefogva, megtisztították a kavicsoktól a járdát a Május 1. úti Sportparknál.

Nem lehet elég korán kezdeni: a múlt héten a Szabó Lőrinc Általános Iskola tanulói, Ocskó Ildikó tanárnő vezetésével, tisztították meg a Springa egy részét a szeméttől, a mai reggel pedig a Kiss Árpád Általános Iskola diákjai, tanárai és szülők szedték össze a hulladékot az intézmény körül, a Palóc ligetben.

Akiknek zsákokra vagy szállításra van szükségük, egyeztessen a GAMESZ igazgatójával, Gaál Dénessel: https://www.facebook.com/denes.gaal.71.

Fotó: Sümegi Tamás