A választások ugyan csak október 13-án lesznek, ám a SZAB jelöltje, Gyenes Szilárd már most arról beszélt: megválasztása esetén sem biztos, hogy beül a polgármesteri székbe.

A Megafon Rádió a múlt hét végén arról számolt be: Gyenes Szilárd, a SZAB polgármester jelöltje győzelme esetén sem biztosan vállalja a város vezetését, mert az további feltételekhez van kötve: bizonyos támogatottság alatt nem vállalja el a polgármesteri tisztséget.

A hír kisebbfajta vihart kavart az ellenzék soraiban, akik torzítással vádolták a médiumot.

Néhány nappal később a Gyarmati TV nyilvánosságra hozott egy felvételt, amely Gyenes lakossági fórumán készült. A Zeneiskolában tartott rendezvényen a polgármesterjelölt ezt mondta: “Van még egy pontja a közös politikai megállapodásunknak, ezt nem szeretném most még a választások előtt nyilvánosságra hozni, azért egy dolgot tudni kell: van olyan pontja is, ami egy bizonyos támogatottság alatt nem minden áron jelenti, hogy én a város polgármestere legyek.”

Ugyanezeket a Gyarmati TV Balassagyarmati Krónika című műsorában is megerősítette. A titkos megállapodásról többet nem árult el a jelölt.

(szilágyi)