Gyenes Szilárd, a Szövetség a Balassagyarmatiakért (SZAB) polgármesterjelöltje visszalépésre szólította fel a Munkáspárt és Mi Hazánk képviselőjelöltjeit.

Érdekes írás került fel tegnap délután a Munkáspárt honlapjára: “A mostani választási kampány a megszokottnál is undorítóbb, de az, ami Balassagyarmaton történt, párját ritkítja. Gyenes Szilárd, a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület (SZAB) polgármesterjelöltje hazugságokkal és manipulációkkal teli levélben visszalépésre szólította fel a Munkáspárt egyik jelöltjét. A Munkáspárt jelöltjei nem eladók. Mi nem veszünk részt az emberek átverésében.”

Néhány órával később a SZAB facebook-oldalán hozta nyilvánosságra a Munkáspárt és a Mi Hazánk képviselőjelöltjeinek írt levelet.

A kézjegyével ellátott levélben Gyenes Szilárd arra kéri a két kis párt jelöltjeit, hogy a SZAB érdekében lépjenek vissza.

“Minden jel arra mutat, hogy országos szinten az ön által képviselt párt burkolt szövetséget kötött az Orbán-rezsimmel” – állítja Gyenes, majd hangsúlyozza, hogy a Munkáspárti és a Mi Hazánkos jelöltek indulása veszélyezteti a városvezetés leváltását.

Levele végén ajánlatot is tesz a jelölt: “Amennyiben a SZAB, és jómagam eredményesen szerepelünk, egészen más városvezetésre számíthat. Olyanra, melyben a munkájára, aktivitására is örömmel számítunk!”

“Belátó megértésben, felelős és áldozatkész döntésben bízva” zárja a SZAB másfél oldalas levelét Gyenes.

A Munkáspárt helyi vezetője, dr. Frankfurter Zsuzsanna leszögezi, nem tesznek eleget a felszólításnak: – Gyenes Szilárd az „Orbán rezsimmel kötött burkolt szövetségről” szóló állításával jelöltjeinket akarja befolyásolni és félrevezetni – maradjunk annyiban, ez nem szép és nem becsületes dolog. A mi politikánk különbözik a többiekétől, ezért nem kötöttünk szövetséget senkivel. Mi azoknak az embereknek kínálunk alternatívát, akik sem a FIDESZ-ben, sem az úgynevezett ellenzék politikájában nem találják a számukra megfelelőt, ezért indulunk a választásokon.

Bojtos Zsolt, a Mi Hazánk egyéni képviselőjelöltje és listavezetője már semmin nem lepődik meg: – Valaki határon túli szavazókat vesz, mások helybelieket szeretnének. A kettő közt nem látok különbséget. A Mi Hazánk Mozgalom egyik párt érdekeit sem akarja kiszolgálni. Jelöltjeink nem fognak visszalépni, nem leszünk játékszere egyik pártnak sem. Nem tudunk azonosulni a jelenlegi politikai elit korrupt kiszolgálóival, de távol áll tőlünk az a  baloldali összefogás is, melyben olyan személyek pártoskodnak, akik eszmerendszere merőben eltér mozgalmunk ideológiájától. 

Végezetül egyetlen apró, ám annál árulkodóbb tényre hívjuk fel a figyelmet: a visszalépésre felszólító Gyenes-levél szeptember 14-én született, három hétig hallgatott róla a SZAB. Csak azután tették közzé, miután a Munkáspárt azt a nyilvánosság elé tárta.

A két párt jelöltjei:

1-es választókerület: Kálmán János Ferenc (Munkáspárt)

2-es választókerület: Balla Szabolcs (Munkáspárt), Petői Máté (Mi Hazánk)

3-as választókerület: Mravik Tamás (Munkáspárt)

4-es választókerület: Ghebali Kenza (Munkáspárt), Horváth Brigitta (Mi Hazánk)

5-ös választókerület: Gubó Lászlóné (Mi Hazánk), Jónás Kornél (Munkáspárt)

6-os választókerület: Bojtos Zsolt (Mi Hazánk)

7-es választókerület: Herédi Pál Zsoltné (Munkáspárt)

8-as választókerület: Gaál Miklósné (Munkáspárt), Kerekes Gáborné (Mi Hazánk).

(szilágyi)