Összeállításunkban arról kérdeztünk balassagyarmatiakat, milyen megfontolások alapján voksolnak október 13-án?

Jagyutt Péter (mestercukrász, Balassagyarmat díszpolgára): Tizenhárom évvel ezelőtt én mondtam a pohárköszöntőt Medvácz Lajos polgármesteri beiktatásakor, a polgári szóhoz, annak nemes tartalmához mindig is erősen kötődtem. Fontosnak tartom a vezető személyét, karakterét, hogy ne pártok, hanem egy egész város érdekeit képviselje. A mindenki egyért, egy mindenkiért elv szellemében kell áldozatos és alázatos munkáját végeznie. A jó vezető nem a többséget, hanem az egész közösséget szolgálja.

Dr. Czimbalmos István (háziorvos): A polgármester jelöltek közül a 3 ciklusban alpolgármesterként tevékenykedő Csach Gábor személyét támogatom, mert reális elképzelése van a város vezetésének további folytatásához. Programjukban különösen tetszik, hogy a hiányszakmák betöltése céljából fiatal szakemberek városunkban való letelepedését támogatják.

 

Magyar Piroska (nyugdíjas): Azzal az elhatározással lépek be a fülkébe, hogy olyat válasszak, aki feltétlenül a város érdekeit képviseli. Gyenes Szilárdra és csapatára fogok szavazni, képviselőként Keviczky Richárdot támogatom. Úgy gondolom, ők abszolút alkalmasak a feladatra. Születésem óta baloldali érzelmű vagyok, de most nagyon fontosnak tartom az összefogást.

 

Horthy Istvánné (nyugdíjas): Csakis a Fideszre és a Csach Gáborra fogok szavazni. Nagyon jól csinálják, a folyamatok jól alakulnak, és ha továbbra is így megy, akkor nem csalatkozom. Gyönyörű lett a város, jó érzéssel tölt el, ha a Főtéren átsétálok, de ezt azok a barátaim is elmondják, akik régen vagy soha nem jártak itt. Medvácz Lajos és Csach Gábor nagyon jó párost alkottak, az a legjobb, ha ez az irány folytatódik.

 

Horváth Gábor (patrióta): Úgy látom, hogy igazából nincs alternatíva. De mivel eleve nem hiszek a demokráciában, és nem is szeretnék a színjáték részese lenni, ezért szavazni sem megyek el.

 

Szvetenay Zsolt (vállalkozó): A választás olyan jog, amivel az embernek élnie kell. Ha valaki nem szavaz, utólag nincs joga kritikát megfogalmazni. A döntésben az motivál, hogy a városban élőknek minél jobb legyen. Az egyik legfontosabb szempontom, hogy szeretném, ha Nyírjes érintetlen maradna, ezért azt az oldalt támogatom, amelyik ezen dolgozna.

 

Siket Norbert (verselő): Ha valaki folytonosságot tud biztosítani, és jó munkát végzett, az jó eséllyel elnyeri a szavazatot. Én világnézet és teljesítmény alapján is választok. Fontos, hogy olyan legyen a korábbi időszak teljesítménye, amiből tovább lehet haladni. A további folyamatoknak kell, hogy legyen alapja. Ebben a világban, amely globálisan szét akar esni, kell, hogy legyenek bizonyos kohéziók, tradicionális elemek, mert valamire építeni kell. 

 

Szabó János (irodavezető): Csach Gábort javaslom polgármesternek, rá fogok szavazni abból a megfontolásból, hogy több cikluson keresztül meghatározó személye volt az önkormányzatnak, kezében tartotta az igazgatás szakmai részét, melynek látjuk is az eredményét. Ő az, aki alkalmas arra, hogy a város fejlődését tovább menedzselje kulturális és materiális szempontból is.

 

Gaálné Versényi Judit (nyugdíjas): Mindkét polgármester jelöltet személyesen is ismerem, mindketten a karrierjük csúcsán vannak. Úgy gondolom, hogy minden hosszú időszak után ráfér a változás a városra akkor is, ha jó, akkor is, ha kevésbé jó a vezetés. Mivel Gyenes Szilárdnak megvannak a tapasztalatai, az összeköttetései, a gyakorlata, és a bemutatott programja alapján nagyon tetszenek az elképzelései is, ezért őt választom.

 

Juhász Péter (Balassagyarmat polgármestere 1994-2002): Csach Gábort jó képességű, a jobb oldali értékek iránt elkötelezett, céltudatos fiatalemberként ismertem meg a rendszerváltás idején. Útkeresése és felkészültsége egyre inkább a helyi közösség szolgálatába állította. Alpolgármesterként teljes szívvel segítette Medvácz Lajos polgármester úr munkáját az elmúlt 13 esztendő alatt, miközben alaposan megismerte a várost, az itt élő közösség igényeit, lehetőségeit. Mára egy megfontolt, a város ügyeiben jártas, megfelelő vezetési ismeretekkel rendelkező emberként tekintek rá. Ő a legalkalmasab és legesélyesebb jelölt a polgármesteri tisztségre, ezért jó szívvel tudom ajánlani, hogy segítsük őt szavazatainkkal.

Dr. Tandel Beáta (sebész): Számomra egyértelmű a döntés, Csach Gábort és a polgári szövetséget támogatom. Nagyon szeretem Gyarmatot, ezért elégedetten szemléltem az elmúlt években tapasztalt fejlődést, szeretném, ha ez folytatódna a jövőben is. Gábor és csapata garancia a város további szépülésére és épülésére.

 

                                                                                            (kanyó-szilágyi)