Kedves Olvasó, ismerje meg ön is a SZAB kettős arcát: kampány alatt „szeretet, tisztesség, közös sikerek”, vereség után „visszamaradott csürhe a saját szarszagában”.

A választásokra hívták életre az ellenzéki pártok a Szövetség a Balassagyarmatiakért egyesületet, a kampány során a szeretetről, a tisztességről és a közös sikerekről harsogtak plakátjaikon és a közösségi médiában.

A facebook különösen a szívükhöz nőtt, rendületlenül és fáradhatatlanul posztoltak, mint éppen Zagyvai Sándor, a nyugdíjas pedagógus, aki 43 balassagyarmati év után, 3 évvel ezelőtt visszatért szülőfalujába. Ő a SZAB elnöke. Szerepe meghatározó, hiszen a kampányfotón is szerepeltették.

Ebbéli tisztségében mond köszönetet Gyenes Szilárdnak, a SZAB önkormányzati frakcióvezetőjének, mert szerinte csak az általa irányított ötösfogat képes kihúzni a NER mocsarából a várost: „Folyamatosan leckét adjatok tisztességből, szellemi emelkedettségből, humorból, demokráciából, számonkérő adófizetői polgári öntudatból.”

A szépen hangzó szlogenek és a SZAB arculata iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk Zagyvai elnök úr vasárnap esti facebook-bejegyzését – szó szerint, változtatás nélkül közöljük az írást.

„Visszamaradott csürhe ez, folyton kioktatja azokat, akiken élősködik, és akiktől folyamatosan lop. Szétbassza a saját népét, szétkergeti a saját tehetségeit 200 éve a világba szanaszét, a nép meg itt ül a saját szarszagában, szegényen, és várja külföldről a segítséget, hogy aztán leanyázhassa azokat, akik megint kihúzták a szarból, és elmondhassa, hogy az ő kis magyar önállósága veszélyben van.

Taníthatatlan, szélsőséges ostoba gőgös nép ez, egyre kevesebb kivétellel, akik meg amúgy is egyre inkább külföldön telepednek le, mert innen elüldözik őket.

Éhezzen csak, rohadjon szét ez az ország. Sem objektív sem szubjektív szempontok szerint nem érdemel semmi mást.

Most meg lehet menni tapsolni az M1-nek 300 euróért tovább. Rettegni, és közben tovább nyomorogni.”

(szilágyi)