Tegnapi írásunk után lemondott a Szövetség a Balassagyarmatiakért egyesület elnöke.

Az Éhezzen csak, rohadjon szét az ország, nem érdemel semmi mást című, tegnapi írásunk után a közösségi médiában jelentette be Zagyvai Sándor, a SZAB elnöke, hogy távozik tisztségéből.

Az érintett facebook-bejegyzéséből idézünk:

“…Az írás, a Kolozsvári Szalonna című oldal írásából vett idézet, másrészt a személyes oldalamon magánvéleményként tettem közzé. Nem összekeverendő a SZAB teljes közösségével és írásba foglalt szellemiségével. A SZAB demokratikus szabályai mindeddig nem tették lehetővé, hogy Gyenes Szilárd polgármesterjelölt, vagy polgármester az elnöki tisztet betöltse. Ez a helyzet megváltozott, így az írásom ilyen módon való közlését is felhasználva bejelentem, hogy az elnöki tisztségtől megválok, egyúttal javaslatot teszek a közgyűlésnek, hogy Gyenes Szilárdot a SZAB elnökévé válassza meg.

Elnézést kérek, ha írásommal bárkit megbántottam, a választások hevületében nem gondoltam át kellően az idézett gondolatok súlyát… Bízok abban is, hogy a Fidesz és a helyi média szereplői is ilyen gyors, határozott lépéseket tesznek, amikor hasonló „hibát” követnek el, akár egy idézettel.”

(szilágyi)